Olen nyt juonut kahvia kuta kuinkin kolme viikkoa. Kaljaa ehkä viikon. Molemmat ovat aikaisemmin olleet minulle maailman suurimpia yökötyksiä ja ihan yhtäkkiä löysin niistä molemmista itselleni ystävän. Tätä tapahtuu paljon, muutan mieltäni ihan yhtäkkiä. Edellisenä päivänä kahvi haisikin ihan hirveälle, seuraavana päivänä sen maku oli suorastaan taivaallinen. Nyt aamuista on tullut vielä enemmän odottamisen arvoisia. Viime talvena kehittelin tiukat normit Kalevan ja chain maidolla ympärille ja olen pikku hiljaa kehittämässä samanlaisia pakkomielteitä kahviin. Vielä yhtenäkään aamuna en ole ollut maidotta, mutta…se oli jo ihan tarpeeksi hirveää teen kanssa ja joitakin teelajikkeita voi sentään juoda ilman maitoa. Kahvia ei voi, ei missään tapauksessa. Tulevia kiukutteluja odotellessa.

 

Saimaalla seilaulu perheeen kesken alkaa pikku hiljaa tylsistyttämään. En ole tainnut vuosikausiin nukkua ja lukea näin paljon. Luen kirjan per päivä ja nukun about kahdet kahden tunnin päikkärit. Öisin tietysti nukun vähintään sen kahdeksan tuntia. En olisi uskonut, että joskus tulee aika kun ei haluta enää nukkua, koska on nukkunut liikaa, mutta näin sekin päivä koitti.  Vaan huomenna palaan takaisin mökille ja siellä voin yllätys yllätys nukkua ja lukea vielä vähän lisää. Veneessä on kyllä se hyvä puoli, että nukun paremmin kuin missään muualle. Kai se on se keinutus ja liike. Vesi on ihana elementti. Saatoin sittenkin olla entisessä elämässäni merenneito.

 


Eilen eksyin metsään ja vartin koiranpissatuslenkki venyi pariin tuntiin. Ihan kivaa oli, söin mustikoita, näin ketun ja luullakseni pöllön ja bongailin kiiltomatoja. Nadehan minut sieltä takaisin polulle johdatti juuri kun olin päättänyt, että jään sinne yöksi. Ei ollut sääskiäkään. Vaan punkkejapa kyllä. Kun pääsin sänkyyn tapoin ja heitin veneen ikkunasta ulos viisi punkkia, jotka juoksivat pitkin minua. YÄK! Ja ketähän tästä saamme kiittää? Tirppaa tietysti. Tirpan turkista nykin sitten toiset viisi punkkia tänään. Nadessa ei ollut yhtäkään. Kaiketi niille on hankittava punkkipannat tai laittaa myrkkyjä niskaan, Tirpalle ainaskin, Nadella tuntuu olevan immuniteetti kun siinä ei ole koskaan yhtä ainoaa ollut. Espanjassa torakoita ja nyt punkkeja. Ah, minä sitten niin tykkään.